Βιογραφικά

  1.  ΒΙΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Στα Ευαγγέλια κρύβονται πολλές πτυχές από την θεανθρώπινη Ζωή του Χριστού, (πάντοτε βαρυσήμαντες!), που τις προσπερνάμε, οπότε δεν ξέρουμε όσα πρέπει γι’ Αυτόν. Στο παρόν βιβλίο, έρχονται στο «φως» πολλές τέτοιες πτυχές από την «άγνωστη» Ζωή του Ιησού Χριστού.
  2. ΧΑΙΡΕ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ. Πως και που μεγάλωσε η Παναγία; Τι δοκιμασίες πέρασε στη ζωή της; Τι είναι εκείνο που την κάνει, ώστε να είναι «τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξωτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ;».
  3. «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ». Βίος και διδασκαλία του Προδρόμου. Ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι ο πιο μεγάλος ασκητής του κόσμου. Είναι ο πιο μεγάλος άγιος, ο πιο μεγάλος άνδρας που πέρασε ποτέ από την Εκκλησία μας.
  4. ΠΑΥΛΟΣ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ! Ο Παύλος όρμησε στα πέρατα της οικουμένης, κηρύσσοντας Ιησούν Χριστόν, κονιορτοποιώντας τα είδωλα και τρομοκρατώντας τα δαιμόνια! Τίποτε δεν ανέκοπτε τη φοβερή ορμή του! Εδώ δεν ίσχυε η παροιμία «ψόφιο αρνί λύκο δεν φοβάται», αλλά : «ζωντανό αρνί, λύκο δεν φοβάται!». Ο Παύλος είναι άνθρωπος, φαινόμενο!
  5. ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΙΛΕΡ. Βίος οσίου Συμεών του μονοχίτωνος και ανυποδήτου. Ακόμα και οι λέξεις «ιστορία Θρίλερ» δεν επαρκούν να εκφράσουν την «περιπετειώδη», αλλά αγία ζωή, του μεγάλου αυτού αγίου της Εκκλησίας μας και εθναποστόλου.
  6. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Ο βίος της οικογενείας του μεγαλομάρτυρα Ευσταθίου, που τελικά οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, (+126 μ. Χ.), προς χάρη του Χριστού, είναι θρίλερ…! Δεν θα μπορούσε να τον φαντασθεί ούτε ο πιο κορυφαίος σεναριογράφος!
  7. Και το μήνυμα που βγαίνει μέσα από αυτό το «θρίλερ», είναι, ότι όποιος εναποθέτει τις ελπίδες του στον Αναστάντα Κύριο, δεν φοβάται ούτε κι αυτόν τον όντως φοβερότατο θάνατο!
  8. ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Κάθε διήγηση, ιστορία προκαλεί ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για «θρίλερ!». Η αγωνία, η συγκίνηση, η φαντασία, βρίσκονται στο αποκορύφωμα! Κι όταν σε μια τέτοια δραματική διήγηση «ξετυλίγονται» αρετές, (ανεξικακία, αγάπη στον πλησίον κ.λ.π.), τότε, και «πέτρινη» καρδιά να έχει ο άλλος, προβληματίζεται, αφυπνίζεται, ωφελείται! Τρεις τέτοιες ιστορίες, δραματικές και ψυχωφέλιμες, παρουσιάζονται στο βιβλιαράκι μας αυτό.
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: