Κοινωνικά

  1. «ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ! ΑΔΙΚΟΥΜΑΙ…!». Όταν το δίκιο δεν σε συμφέρει, τότε το συμφέρον σου γίνεται το δίκιο σου. Ο εγωϊσμός μας κάνει να μην βλέπουμε την αδικία που κάνουμε στον άλλο, αλλά να βλέπουμε μόνο το δικό μας δίκιο, όσο ασήμαντο και αν είναι αυτό!
  2.  ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ. Αν τα δούμε από λάθος σκοπιά, τότε τα βάσανα είναι, ο,τι το χειρότερο για τη ζωή μας. Αν όμως τα δούμε σωστά (με το Φως του Χριστού), τότε γίνονται «ευλογία», γιατί είναι ανεκτίμητων αγαθών.
  3. ΕΞΟΥΣΙΑ & ΚΟΛΑΣΗ. Η εξουσία είναι ένας μεγάλος πειρασμός, που μπορεί να διαλύσει τον άνθρωπο. Να τον κάνει ακόμα και …τέρας! Αυτά και άλλα πολλά, εξετάζονται στο παρόν βιβλίο, με το «μάτι» των αγίων μας Πατέρων.
  4. «ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ»: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ. Προβληματισμοί γύρω από το νόημα της ζωής. Συλλογή άρθρων, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
  5. «ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ!». Πότε πράγματι περνάς καλά; Όταν τρως καλά; Όταν διασκεδάζεις; Όταν;Όταν; Όταν; Περνάς πράγματι καλά, όταν έχεις μέσα σου χαρά, ειρήνη και γαλήνη. Το θέμα είναι πως θα αποκτηθούν αυτά τα ανεκτίμητα αγαθά.
  6. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΆΛΛΗ ΟΨΗ Έχει μεγάλη σημασία το πως τοποθετούμαστε απέναντι στο πρόβλημα· το πως δηλαδή το βλέπουμε. το πρόβλημα Το παν δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το πως βλέπεις το πρόβλημα.
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: